Lidt Danmark i Hong Kong

Tider kan komme, hvor jeg savner Danmark (læs= meget tit!). Og derfor laver jeg en lille jubeldans, hver gang jeg her i Hong Kong ser noget en af os 5 millioner mennesker har produceret. 5 millioner er jo ingenting, så det sker ikke så tit… men er en lille smule:

De er helt tåvlige med de der småkager.

Ok, man kan få Carlsberg i hele verden. Men Carlsberg var hovedsponsor ved “Hong Kong Seven” – en stor rugby turnering her i Hong Kong..

Sloganet på øllen slår ikke rigtig igennem. “Probably the best beer in the world” læste en mine veninder op og undrede sig over, hvorfor Carlsberg havde puttet sådan et tvivlsomt slogan på deres øl. Hvorfor ikke “The best beer in the world”. Der måtte jeg jo så sige, at det var så gennemsyret af dansk humor og sans for underdrivelse, beskedenhed og ironi.

Mere overraskende var det at finde HARBOE øl i supermarkedet! Og endda i flere varianter. Til information så svarer 10 Hong Kong dollar til 6,6 kroner i øjeblikket, så det kan jo helt sikkert betale sig at slå til tilbuddet “4 for 10″ (nederste pris)

Vi bliver i supermarkedet. Her fangede det rød/hvide buko logo mig. Men desværre er det kun naturel versionen de har. Så ingen pikant ost til mig…

… men derimod Samsø og Harvarti ost. Og Harvarti ost må man gerne spise, når man er på ferie. Hvad, er jeg ikke på ferie? Det føles som ferie!

Jeg ved ikke så meget om sport. Men jeg kender da Caroline Wozniacki :)

Og så har jeg oprettet min helt egen danskerkoloni på mit værelse. Oppe i højre hjørne er min mindste søsters julegave til mig. Jeg kigger tit på kalenderen med de danske postkortmotiver og tænker “Damn, jeg går glip af rapsmarkernes blomstring i år!” (jeg kommer hjem den 27. maj, så er det vel ovre?)

Man kan tage pigen ud af Aalborg, men man kan ikke tage Aalborg ud af pigen… Min brors julegave.

Øller – igen! Min søsters julegave til mig.  Min roommate har ikke spurgt, hvorfor jeg har en plakat med en svedende gammel mand hængene. Hvis jeg var en ikke-dansk roommate, så ville jeg spørge hvad fanden det var for noget. Men den minder mig om ægte dansk kultur – og humor!

Og så er der jo den lille hoptimist, der får mig til at glæde mig til sommer med madklubben derhjemme :)

This entry was posted in Billeder, Hverdag, Rejsen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.