Sådan Shanghai’er man lige Shanghai

Spontanitet er dejligt! Og spontaniteten førte mig og mine veninder på en tur til Shanghai. I sidste uge besluttede vi om mandagen at tage afsted om torsdagen. I en fart fik vi købt tog- og flybillet, og jeg fik i al hast også anskaffet mig et visum, for det kræver det jo, hvis man skal over grænsen for at få et kig på Kina.

Vi valgte at tage toget til Shanghai. Godt valg. Det var nemlig en rigtig fed oplevelse, der indebar masser af snacks, alkohol, sprogvanskeligheder og gloende kinesere.

Da turen varede godt 18 timer, så havde vi flottet os og købt plads på “Hard Sleeper”. Hard Sleeper betyder at man bor på en rullende sovesal med seks senge i hver “kupe”. Stakkels unge kinesiske par, der sov øverst, for vi fire piger var ikke de mest bly violer (eller blye violer?) i bedet.

Det obligatoriske turistbillede. Desværre bød Shanghai på både tåge og dis, hvilket gjorde et besøg på 100. etage ligegyldig. Det var ellers noget, jeg havde set frem til.

Det charmerende strøg i Shanghai. Vi var alle meget begejstrede for al den plads, der var. Det savner vi nemlig lidt i Hong Kong, brede boulevarder og rummelige natklubber.

På en af klubberne fik vi disse skøre drinks. De smagte… interessant og nu skal du få navnene : Øverst har vi Homers Odyssey, i midten Northern Explosure and nederst min drink The Lime, The Which and the Warderobe. Den smagte faktisk af gammel garderobe!?

Nah, så hellere noget the. Denne flotte Chrysanthemum the fik jeg serveret til en te ceremoni.

Og så får I lige et billede af turistfælde numero uno. Når du ser billedet tænker du måske: sejt! Men billede var 10 gange sejere end oplevelsen. Billedet er taget på en tur i Shanghai Sightseeing Tunnel, og det var egentlig bare nogle sporadisk blinkende lys i en tunnel. Det var så ringe, at det var sjovt.

Anderledes spektakulært var det akrobatshow, vi så en af aftenerne.

Et andet stykke kinesisk kultur. En lille hær af Mao og andre kommunistiske figurer på et marked.

Disse billeder er fra Shanghai museum, der får de bedste anbefalinger herfra. Det var smækfyldt med det flotteste af kinesisk kultur.

Og nu til billederne i den skøre genre:

Shanghai vrimler med scootere. Det kan være en kold fornøjelse af og til, så derfor har mange af scooterentusiasterne lige fastgjort sådan nogle luffer på scooteren. Her har I jeres næste produktsatsning, T. Hansen!

“Ja, det er jo sådan, at vi har fået anskaffet os nogle rigtig grimme elskabe, der skal stå midt i byen, så jeg tænkte at vi kunne camouflere dem med palmer. Der vokser dog ikke palmer i Shanghai, men hvaa, det var det tapet, vi kunne få hos maleren…”

Der var kun lutter lykke, da jeg fandt et stykke dansk pizza hos en bager. Men ja, som man måske kan skimte på billedet, så er det altså ikke sådan en kurdisk kebabfætter med kinakål og dressing ovenpå, som man kunne købe, men derimod et stykke wienerbrød med ost, tomat og skinke?!?!

I samme bager kunne man også få denne særling af et bagværk også med mærkatet “Danish”. Jeg vil kalde den en wienerbrødskebab. På spyddet var der nemlig denne kombination: “Wienerbrød-pølse-wienerbrød-ost-wienerbrød-grøn peberfrugt-wienerbrød-porre i svøb”. Og så’ed ingen gang løwn!

Og samme sted (jeg var der flere gange) kunne man også få denne lille kage, der hed Home of the Eskimo. Sødt, men jeg har endnu ikke set en igloo med sorte pinde stikke ud?

Der er ikke noget at sige til, at jeg var ret vild med den bager, der i øvrigt havde billig kaffe.

Efter fire dage i Shanghai tog vi flyveren “hjem” til varme Hong Kong. Jaaah. Og kan nu bedst li’ Hong Kong. Dejlig by, du!

This entry was posted in Billeder, Kulturen, Rejsen and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.